Aku dan Makhluk Halus

Pejabat aku kini diserang oleh makhkluk halus yang sukar ditumpaskan dengan tenaga biasa..kehadiran dan kemunculan makhluk ini bisa membuat semua orang di pejabat ini histeria bagai menggila..Kelibatnya sukar dikesan dengan mata kasar..susuk tubuhnya juga pasti mengundang gerun tatkala dia menunjukkan diri..terbang ke sana sini mencari mangsa..

Aku rasa kalau panggil bomoh, pawang, tok dukun, tok imam, ustaz atau yang sama waktu dengannya, belum pasti mereka mahu menyelesaikan masalah makhluk halus ini

Sekali terkena, pasti merana satu badan..meronta bagai dirasuk..meringai bagai puntianak harum sundal malam..berjoget seperti T.Pinkie..menggelecek seperti Robinho..menggelumpur seperti lembu kena sembelih..mengaum seperti harimau kelaparan..dahsyat sungguh tanda-tanda rasukan setelah terkena penangan makhluk halus ini..

Aku sendiri terkena dengan perbuatan makhluk halus ini..pelbagai kaedah te;ah aku cuba..mendiamkan diri..berlari keluar dari opis ini..tetapi dia tetap mengejar aku biar larian ku seperti tak cukup tanah untuk dijejak..

Tekad aku untuk menggunakan alternatif terakhir seperti yang pernah diajarkan oleh Sarjan Mejar ….apa ntah mana dia..aku lupa..masa aku masuk PKBM dulu..masa aku jadi Pengakap dulu pun ada diajar..aku perlu membalas serangan makhluk halus ini..dengan serangan yang diberi nama Serampang Dua Mata..

ridsect

shieldtox

    • razaklatif
    • November 14th, 2008

    hang nak aku sembur racun serangga ni kat muka hang ka? hahahaaa…bikin panas.

    • mywanfai
    • November 14th, 2008

    punya ramai CSI, pegawai penyiasat dan chief crime kat ofis ko takkan hal makhluk halus pun tak boleh settle

  1. razak: senda gurau daa..
    wanfai: xbole harap langsung..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: