Aku dan Pedajal

Makin jadi-jadi hingus aku dihidung dek membaca satu blog ini..terkejut aku..biar betul..apa ke benda sebenarnya minah ni nak sampaikan..lama juga aku duduk mendengu berfikir..habis emua entry dia aku buka..termasuk komen-komen yang dihantar oleh orang yang mengunjungi blog dia..

Lebih hebat lagi..dia ada siap tinggal nombor telefon di blog nya..siap gambar..nak cerita pasal entry dia, tak tau aku nak cakap macam mana, better pergi sendiri tengok..

gilo

http://adibahahmad.blogspot.com

Sibuk-sibuk aku baca komen, ada satu komen itu yang tertulis..alamak, tak sempat aku nak paste di sini..sebab baru aku tengok kejap tadi, dah hilang komen tu..hairan..rapi bunyi ye lebih kurang begini.

– minah ni dah kene pedajal..

untuk lebih lanjut , http://perisik-rakyat.com/2008/12/update-adibah-di-sabotaj-malaysiakini.html atau http://perisik-rakyat.com

hairan juga aku..sempat aku letak komen, tapi tak pula diluluskan..cuma memberi salam perkenalan…dalam zaman teknologi ini, macam-macam benda orang boleh buat..nak pedajal kan orang pun boleh..

sebab apa orang-orang ini nak buat macam ni..aku jadi hairan..aku cuba tahan gelodak darah muda aku untuk bercakap dengan waras..aku ingat dia ada nak sampaikan sesuatu..tetapi ia tidak kena cara, malah aku melihat ia cenderung untuk menghina agama Islam, agama yang aku anuti..

Aku mahu tengok babak yang seterusnya..

    • fayzura
    • December 26th, 2008

    moq!
    aku dh dgr bite ni kat tv3 tadi…
    number yg di kol tu number premis jual kete mewah..
    ntah sape yg buat hal ni…
    mmg mangkok ayon tol

  1. ha..xsangka kuar tv..manusia hujung dunia..beginila..

    • Insan Bengang
    • December 27th, 2008

    minah tu pun satu hal, kalu dah namenya ISLAM, tutup la aurat skek. Ni dedahkan rambut lak. X ke berdosa tu namenya.

    Sebb die x jaga maruah n agama ISLAM tulah die kene bala ni. Die berani buat fitnah kepada ISLAM, maka x hairanlah kalu die kene fitnah pulak.

    Fitnah kepada ISLAM bermaksud die buka aurat spy kelihatan cantik n tunjuk pada org. Org bukan ISLAM tgk, die kata ISLAM ajar seperti ini, ajar buka2 aurat n dedahkan kat org. X ke buruk nama ISLAM itu. Ulama2 jugak yg kene perbetulkan semula. Berdebat dgn org kapir n org xde agama. Pening2

  2. Insan bengang: gang, sabar ye..mengikut siasatan, minah yang tertera gambar tuh kena ‘pedajal’..bkn dia buat la..tapi bab pakai tak pakai tudung tuh, ha, yg tuh mmg silap dia..

  1. December 11th, 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: