Aku dan Nik Nur Madihah II

kkb000012611

Ha..siapa mahu tahu watak sebenar pembikinan Nik Nur Madihah ke arah Ikon…ini dia orangnya..Azran Fitri Abdul Rahim

yang berjaya menggeletek emosi hampir berjuta-juta rakyat negara ini yang membaca naskah Utusan Malaysia pada 14 dan 15 Mac yang lalu..

Azran..pengarang Utusan Malaysia..oppss..silap..wartawan Utusan Malaysia..umat ini antara yang  terawal dapat menemubual Nik Nur Madihah selain banyak rahsia yang diketahuinya..

aku memang menunggu Azran update blog dia dengan cerita gadis marvelous nih..tengok saja di blog  Tukang Canang.. pasti mengejutkan anda..

sedikit petikan dari Tukang Canang..

1. Dalam zaman serba canggih ini, Madihah tidak pernah keluar daripada Kelantan tetapi mengetahui tentang semua tempat disebabkan selalu melayari internet.

2. Disebabkan tidak ada duit, dia hanya melayari internet di perpustakaan awam dan membaca buku atau novel kegemarannya di situ.

3. Ibu bapanya mempunyai kesedaran ilmu yang tinggi, walaupun susah dan kadang-kadang terlepas makan kedua ibu bapanya mengumpul duit sedikit demi sedikit untuk membeli komputer bagi mendedahkan anak-anaknya tentang IT.

4. Adiknya yang ketiga merupakan pelajar tajaan Permodalan Nasional Berhad (PNB) dan belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Salak Tinggi. Yang kedua belajar di Sekolah Menengah Teknik Bachok dan bekas pelajar MRSM Kota Putra. Kira cerdik-cerdik belaka.

5. Biar pun susah bagaimana sekali pun Madihah tidak pernah meminta-minta dan meneruskan perjalanan hidup seperti biasa malah menjadikannya sebagai satu cabaran.

6. Madihah seorang pendiam dan agak pemalu, puas untuk aku mengorek rahsia ketika wawancara itu dibuat, sepanjang tempoh itu Madihah cuba menyembunyikan kesusahannya sehingga ada beberapa jawapan terpaksa aku kutip daripada ibu dan gurunya.

7. Madihah kata keputusan percubaan SPMnya teruk, 14 A dan 5 B. Teruk sangatlah tu…

8. Rumah Madihah memang sempit, hanya selesa untuk 4 orang sahaja tetapi satu yang pelik walaupun di luar sangat panas tetapi dalam rumah tidak terasa sangat walaupun bersesak dan beratap zink. Diakui oleh wartawan Kosmo, Bob.

9. Ada sebuah universiti tempatan menawarkan tempat untuk Madihah, bukan untuk peringkat sarjana muda tetapi PhD. Fuyoooo….

10. Utusan Malaysia hampir terlepas cerita Madihah ini, tetapi nasib baik ada kawan lain yang terbocor secara tak sengaja… huhuhu thanks for the info.

    • sebaliktabir
    • March 19th, 2009

    Makin diselami kisah ini, makin menusuk kesedihan di hati…

    • Ida
    • March 19th, 2009

    kagum…kagum…

  1. Tq bro… aku hanya menjalankan tugas untuk dijadikan iktibar untuk semua umat…

    • mywanfai
    • March 19th, 2009

    azran memang idola aku…

  2. sebaliktabir: harap gemilang terus untuk Madihah
    Ida: saya pun kagum
    Tukang Canang: terima kasih singgah di Cabuk
    wanfai: ko ni..puji kt blog aku watpe..kat tukang canang

  3. aku nak kenal la kawan yg terbocorkan rahsia dengan sengaja tu bro….

  4. hahaa..biar la bro..mulut pompuan..gitu lah..

    • ati.atia
    • April 7th, 2009

    nak namakan anak kalau dapat anak pompuan ngan nama Nur Madihah..

  5. madihah…i’m really proud of you..marvellous
    subhanallah….
    moga madihah terus cemerlang dunia dan akhirat..
    hidup maahad!!!!!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: