Aku dan SPRM

sbh000008377

Langgar etika dan disiplin parti, bukan kes jenayah..

antara butiran kenyataan daripada Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan mengenai laporan yang dibuat terhadap beberapa pemimpin UMNO yang dikenakan tindakan disiplin dan melanggar etika baru-baru ini termasuk Naib Presiden yang juga Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam…

lama juga serebrum cabuk aku ni mendengung memikirkan kenyataan ini..ke aku ni sengaja nak cari pasal, nak cari salah orang saja..

Mengikut kefahaman yang mudah, beberapa ahli UMNO yang dikenakan tindakan baru-baru ini masing-masing terlibat adalah POLITIK WANG..menambahkan kefahaman lagi, POLITIK WANG adalah sama dengan RASUAH..

kalau mengikut kefahaman melalui kenyataan lanjut dari Ahmad Said, RASUAH adalah kes jenayah..

Mungkin..mungkin..mungkin..yang berbeza di sini adalah KES ini berlaku dalam UMNO…yakni PARTI..bukan di luar membabitkan kerajaan PUSAT atau kerajaan NEGERI..

dalam pemahaman mengenai RASUAH seperti mana yang pernah dimaklumkan oleh seorang PENGARAH SPR duli (sebelum bertukar menjadi SPRM), sama ada pemberi, penerima, pendorong atau suku sakatnya, semua boleh disabitkan kesalahan..yakni didakwa..

umum sendiri maklum, ada juga ahli UMNO yang didakwa di mahkmah yakni di luar bidang kuasa PARTI..sebaliknya tiada tindakan dikenakan oleh pihak dalaman PARTI..di sini pun timbul hairan..melalui borak-borak orang yang lebih senior dari CABUK, katanya tiada laporan yang dibuat..katanya dalam kiasan yang mudah, polis tak siasat kalau tiada laporan dibuat..

Sementelah itu juga terkeluar kenyataan daripada Datuk Seri Hishamudin suruh siasat semua ahli, semua orang..

Weiii laaa..susah aku nak jadi cerdik macam ni..lamo dok piki, tok gak mari-mari idea nih..apo la yang tak kono dengan palo den ni..nak kato tak belajar tinggi, fakulti den dulu ado la lif..naik tanggo lotih..tinggi bangunan tuh..poning la gini..

Advertisements
    • sebaliktabir
    • March 21st, 2009

    Faham dengan tak faham….
    Faham-faham je la….. 😀

  1. sebaliktabir: haaaaa…aku masih lagi kabur…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: