Aku dan Calon Juara AF7

Tiba-tiba rasa gian aku nak g karaoke..nak melalak….siap aku dah ada list lagu aku nak nyanyi..

1)  Laskar Pelangi

2)  Cinta Ini

3)  Terlanjur Cinta (aku perlu duet untuk lagu ini, ada siapa yang berminat)

4)  I Believe I Can Fly

Lagu ni semua memang best dinyanyi oleh penyanyi asal..tapi membuatkan aku jadi best nak melalak di karaoke sebab aku dengar lagi ini dinyanyikan semula oleh pelajar Akademi Fantasia 7, Hafiz…

 

KLC000431267

 

Biarpun dalam entry sebelum ini aku ada ‘menghentam’ halus mengenai AF7, kali ini aku bercakap mengenai realiti pertandingan mencari bakat terbaik negara..

Secara peribadi, aku menabalkan Hafiz sebagai juara AF7…aku amat menyukai vokal mamat dari Kuching Sarawak ini..mudah kata, Hafiz menyanyi buka mulut..ini yang utama..ditambah dengan cara penyampaian dan penghayatan dalam persembahan yang cukup matang..melangkaui batas usianya yang masih muda..19 tahun weiii….pendapat aku ini dikongsi bersama Adlin Aman Ramli, pengkritik AF..hehehehee..

Kalau ada pengkritik menggangap seorang lagi calon juara, Aril sebagai jelmaan Sudirman dalam pembikinan atau mungkin dia calon juara, aku tempelak..ludah yang dah keluar, jangan dijilat balik la..ini fakta mudah..entah..tak perlu cerita apa yang berlaku dalam diari, cukup ketika beraksi di pentas, aku tak nampak karisma Aril..ini kata aku..Sudirman jujur dalam lagu..Aril..ada ke ????

Tapi..memandangkan penentuan juara pada malam itu nanti bergantung 100% kepada undian penonton melalui SMS, jadi kita saksikan saja apa drama yang berlaku..babak-babaknya pasti menarik untuk menggeletek emosi yang menonton..tapi..bukan aku..

Pedulik la apa nak jadi..balik KL nanti, aku ingat kalau sempat, aku nak melalak..boleh ajak gang lama balik..Syahril Kadir, Zaini, Fitri, Nan..apa lagi..mari melalak la wei..

Advertisements
    • fndrocka
    • May 14th, 2009

    aku pun kekadg buat list lgu utk dikaraoke..hha.tp tak semua lagu ada ler. skrg aku karaoke layan lagu awie.ehek..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: