Aku Kurang Upaya

Alahai..nasib badan..aku tak berapa nak sihat sejak 2 menjak nih..tak larat sangat..otak beku je..patut ye cair cam hingus aku dalam hidung nih..

Musim-musim nak datang El-Nino nih, ramai orang mula sakit..biasa la, perubahan cuaca yang mendadak, sistem badan susah nak terima sikit…

Azran..member sebumbung, rasa aku, kalau tak silap pun sakit..anak dia, pia pun dah lama sangat duk HUSM tuh..risau aku tengok budak nih..asyik makan ubat je, tahan betul badan dia..

Anak aku pun, Dania Qistin dah mula nak tunjuk tanda-tanda..start dengan selesema..skang bibir pun dah start jadi kering..rasa aku cam banyak je dia teguk air dia..siap boleh main-main tumpah lagi..pening mama nak lap lantai..

Rata tempat semua pansa..suhu cecah 40 celcius..tak tahan wei..kene banyak minum air..

Badan aku ni pun jadi cam tak tahan semacam..asyik lah nak tidur lama..tak sedar aku nak solat Subuh..aduh..tak boleh camnih..kena panah petir aku kang..

Nak kena jadi segar balik..boleh gak sambung nak buat kerja rumah..ringan sikit kerja orang rumah aku..basuh baju, sidai baju, lipat baju, gosok baju..maklumlah..orang tengah sarat..tak boleh buat kerja berat-berat..

Tangan ni pun dah ngarut panjang..alahai..cabuk kurang idea..nak update blog saja..

Tapi..cabuk tengah tengok sesuatu..nanti ada la tuh..tengok lah..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: