Aku dan Mohafri Mohamed

 

Kosmo!

Mohafri Mohamed berumur 38 tahun dan mempunyai dua orang anak, Nurin Irdina, 9 dan Maryam Ardiana, 7, hasil perkahwinan dengan Fazlina Ahmad..

Lelaki ini menggemparkan negara apabila didakwa membunuh Fazlina dengan kejam dan dikatakan meletakkan mayat mangsa yang merupakan isterinya dalam almari pakaian di rumahnya.

Elemen kontroversi dalam kes ini adalah, teman wanita Mohafri, Nazratul Annis Abidin, 23, memberitahu mahkamah, dia dan Mohafri mengadakan hubungan seks di dalam bilik, tempat mayat Fazlina ditemui yang tersimpan dalam almari..

Pusingan pertama..Mohafri dihakimi masyarakat sebagai seorang lelaki yang main kayu tiga dan sanggup membunuh isterinya…kalau ikutkan akal, lelaki ini mudah saja diheret dengan tali gantung..tambahan lagi, pihak polis dilihat berjaya menjalankan siasatan dengan tertangkapnya Mohafri..

Pusingan kedua yakni yang penghabisan, Hakim Mahkamah Tinggi Shah Alam, Selangor, Hakim Datuk Wira Moktarudin Baki membebaskan tertuduh tanpa perlu membela diri kerana tindakan pegawai penyiasat kes itu, Asisten Supritendan Siti Nathiroh Abu Bakar, 29, tidak memanggil Yayuk, pembantu rumah yang bekerja dengan Mohafri untuk memberi keterangan..

Mengimbas kronologi kes ini, Yayuk dikatakan berada di tempat kejadian ketika kejadian berlaku..

Cabuk: Aku nak teruskan penulisan ini tapi ayat-ayat itu tidak berjaya ditaip di sini..biarlah..

sedikit rujukan: Aku dan Kehebatan Polis

Advertisements
  • Nueq
  • April 13th, 2011

  lps cmtu je?? cmtu je??? lawak nye undang2 MALAYSIA…

 1. nueq..di sini bkn berbicara mengenai undang-undang Malaysia..sebaliknya mengenai bagaimana siasatan dan dakwaan kes itu berjalan..undang-undang itu tetap adil..ia juga bergantung kepada pelaksanaan si Hakim menjatuhkan hukuman..

  • Benci Mohafri
  • April 26th, 2011

  Mohafri sampai bila dia boleh tersenyum?? Habis tu Fazlina balut mulut, selubung badan dengan selimut dan masuk dalam almari sendiri???

  Sudahlah.. aku kenak sangat dengan Mohafri Mohammad. Arwah isternya sudah serik dengan dia sebenarnya. Arwah pernah cerita ” Nyawa akak ni masih panjang lagi.. dah berapa kali pisau ade kat leher akak”..

  SAMPAI BILA ???

  • Benci Mohafri
  • April 26th, 2011

  Sampai bila dia boleh tersenyum dengan gigi jongang dia???
  Pernah bertemu arwah semasa hayat. Arwah Kak Faz cakap ” Akak ni masih panjang umur, dah berapa kali pisau dia letak kat leher”.

  Kesian arah.. kematian tiada pembelaan.

  • AKU YANG PASTI
  • September 26th, 2012

  mana lg cerita si jahanam ni…habis sampai sekarang dia bebas..lepas nie sapa lg mati kt tangga dia dek kerna metal yg kurang waras ..tp aku harap bukan Nurin Irdina dan Maryam Ardiana hasil perkahwinan dengan Fazlina Ahmad.. semoga anak2 ni dilindungi Allah S.W.T amin….

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: