Aku, Ameerah Asha dan Benjy

 

 

 

 

 

 

 

 

Gadis rancang culik diri sendiri – itulah head line muka depan Kosmo! hari ini…Ameerah Asha Azizan, berusia 17 tahun, merancang penculikan dirinya sendiri dan menuntut wang tebusan sebanyak RM50,000 daripada keluarganya..perancangan licik itu dilakukan bersama teman lelakinya, warga Nigeria yang merupakan seorang penganggur..alahai..

Tak pasal-pasal kene tahan dan disiasat dibwah Seksyen 684 Kanun Keseksaan kerana memeras ugut..orang yang diugut tidak lain tidak bukan, ibu bapa sendiri..pada hal, kedua-dua orang tuanya menyangka Ameerah hilang dan melarikan diri..

Ini bukan kes yang pertama..malah ada yang mirip modus operandinya seperti kes ini..apa sangat kemaruk dengan warga asing nih..hairan aku..gadis kita pun mudah sangat nak percaya pada orang..pihak berkuasa perlu lebih kerap pantau kelibat gang-gang gelap ini..memang mereka sangat licik..

Cabuk kata: Dunia, dunia..

 

 

 

Pelakon, Beny atau Khaeryll Benjamin Ibrahim, bernasib baik apabila dikenakan hukuman denda RM5,000 atau enam bulan penjara oleh Mahkamah Majistret selepas disabitkan bersalah atas satu tuduhan memiliki syabu seberat 0.24 gram di kediamannya pada Mac tahun lalu.

Memang Tuhan sayang pada umat dia..beri peluang kedua untuk berubah..

Tapi..bagi aku, yang paling menarik adalah mengenai berat badan Benjy yang bertambah meskipun berdepan dengan situasi tertekan apabila didakwa untuk kes yang berat..

Kata ibunya, Azean Irdawaty: Dia bukan berisi kerana sihat tetapi disebabkan ubat steroid yang diberikan kepadanya kerana penyakit asma..

Cabuk kata: WOW…

Advertisements
  1. salam. salah info awak tu. ameerah asha boy friend bukan nigeria lah. 😀

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: